Vochtbestrijding

Oorzaken

We spreken van optrekkend vocht als grond- of regenwater zich een weg baant door uw fundering en metselwerk. De muren en plafonds worden hierdoor aan de binnenkant van het gebouw nat. Meestal wordt dit het eerst zichtbaar onder aan de muur bij de plinten. Vooral oudere gebouwen kunnen nogal eens last hebben van opstijgend vocht. Doet u er niets aan, dan verergert de situatie alleen maar. Na verloop van tijd ontstaan er schimmels, een hoge luchtvochtigheid en verspreid zich een muffe geur door de ruimte. Dit is erg slecht voor uw gezondheid, zorg dus dat u er snel bij bent. De Meuter-Oltmans heeft een zeer doelgerichte en efficiente behandeling tegen opstijgend vocht. Daarvoor maken wij gebruik van WILLCO dry wall en saneerpleistersystemen.

WILLCO dry wall

WIILLCO dry wall is een waterafstotende gel die met een handkitpistool ingebracht wordt in een reeks boorgaten in een horizontale mortellaag van de muur. Als de gel is ingebracht, maakt hij van een nadeel een voordeel. WILLCO dry wall gebruikt het vocht om zich via diffusie door de muur te trekken. Eenmaal verspreid verhard de gel zich tot een waterafstotende hars. WILLCO dry wall heeft verschillende voordelen:

  • Geconcentreerde formulatie: meer dan 60 % actief bestanddeel – perfecte diffusie in de muur
  • Snellere uitdroging: brengt geen grote hoeveelheden dragende vloeistof of solvent in de muur
  • Weinig risico: niet bijtend, niet ontvlambaar, niet te injecteren onder druk, geurloos
  • Milieubewust: geen solventen en is wateroplosbaar

WILLCO saneerpleistersysteem

Betreft het probleem een oude muur waar al jaren problemen zijn met opstijgend vocht? Overweeg dan de WILLCO saneerpleistersystemen. Het systeem laat het vocht in de muur verdampen langs de pleister en houdt de zouten tegen. Dat laatste is belangrijk, omdat zouten lelijke kringen op uw muren veroorzaken.

Raadpleeg ook :